La Ploieşti va fi construit cu bani europeni un campus pentru învăţământul dual preuniversitar şi universitar, se arată într-un comunicat, remis joi, AGERPRES, de Consiliul Judeţean (CJ) Prahova.
Proiectul de 30 de milioane de euro va permite construirea unuia dintre cele mai moderne campusuri din ţară.
‘Din Regiunea Sud-Muntenia, două proiecte vor beneficia de finanţare prin PNRR, unul dintre acestea fiind ‘Consorţiul Academic Mehedinţeanu Petroleum – PH01CAMP’, propus de Consiliul Judeţean Prahova. Am decis relocarea proiectului de la Tătărani la Ploieşti pentru ca beneficiarii să aibă un acces mai uşor şi pentru a creşte atractivitatea acestuia. În curând, vom demara procedurile pentru licitaţia de proiectare şi construcţie a campusului. Este vorba de cea mai semnificativă investiţie în infrastructura educaţională a judeţului Prahova din ultimele decenii. Mulţumesc echipei de proiect şi partenerilor care au contribuit la acest succes’, a declarat preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.
Consiliul Judeţean Prahova va investi aproape 150 de milioane de lei pentru realizarea campusului. Acesta va cuprinde locuri de cazare, bază sportivă, cantină, spaţii de relaxare şi agrement, laboratoare ultramoderne şi clădiri administrative. Data de finalizare a campusului este iunie 2026.
‘Consorţiul este format din Consiliul Judeţean Prahova, în calitate de lider de proiect, Universitatea Petrol – Gaze Ploieşti, Liceul Tehnologic Lazăr Edeleanu Ploieşti şi OMV Petrom S.A. Investiţiile în acest campus integrat pentru învăţământul profesional şi tehnic vor consolida legăturile cu mediul economic şi social, stimulând şi diversificând formele de educaţie profesională duală. În plus, aceste investiţii vor contribui la dezvoltarea cadrului de formare profesională în campus şi în întreprinderile partenere, valorificând în mod colectiv resursele’, informează CJ Prahova.
Campusul va pregăti viitori angajaţi, absolvenţi sau persoane recalificate cu competenţe adaptate la noile tendinţe din piaţa forţei de muncă.
‘Ne dorim să avem absolvenţi de învăţământ dual sau de studii superioare care să fie pregătiţi aşa cum trebuie pentru piaţa muncii. Odată ce au terminat pregătirea educaţională de calitate să-şi poată găsi imediat job-uri bine plătite în judeţul Prahova, unde avem nevoie ca de aer de forţă de muncă tânără şi bine calificată. Una dintre provocările viitorul ţine tocmai de nevoia de a avea oameni pregătiţi care să contribuie prin munca lor la binele comun’, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu.