Nouă copii şi un adult, aflaţi în vacanţă la Sinaia, au ajuns la Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului orăşenesc cu simptome comune de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la un local din centrul oraşului.
Conform unui comunicat de presă transmis, marţi, de Mariana Miu Grigorescu, managerul Spitalului Sinaia, cei zece pacienţi proveneau dintr-un grup mai numeros din Teleorman. Copiii au între 13-16 ani iar adultul era însoţitor oficial.
Toţi aveau ‘simptome comune urmare a consumului de produse alimentare de la un operator de pe raza oraşului’, se menţionează în comunicat.
Aceştia au fost transportaţi cu mai multe ambulanţe SAJ şi SMURD, inclusiv cu ambulanţe victime multiple, dat fiind sincronizarea debutului simptomelor şi pentru scurtarea timpilor de preluare şi transport, arată medicul.
‘Imediat după preluarea acestora, au fost evaluaţi clinic, fiind implicate toate resursele umane şi materiale ale spitalului prin declanşarea Planului Alb, chemarea de la domiciliu de personal medical – medici urgentişti, precum şi aducerea unui medic pediatru de la Secţia exterioară de Pediatrie, pentru scurtarea timpilor consulturi interdisciplinare şi buna gestionare a cazurilor’, se precizează în comunicat.
Ulterior evaluării clinice şi integrării rezultatelor investigaţiilor paraclinice şi imagistice, pacienţii au beneficiat de tratament adecvat şi personalizat nevoilor şi stării fiecăruia în parte.
Şapte copii au rămas internaţi pentru supraveghere şi continuarea tratamentului în cadrul Secţiei Pediatrie – Spital orăşenesc Sinaia, alţi doi copii au plecat cu recomandări şi reţete prescrise de medicul pediatru, iar pacientul adult a refuzat transferul la Secţia Boli infecţioase Spital Judeţean Ploieşti, optând pentru a reveni la cazare cu recomandări şi reţetă din partea medicilor spitalului Sinaia. Toţi cei 10 pacienţi au fost echilibraţi hemodinamic şi respirator, adaugă managerul Spitalului Sinaia.