Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ‘I. L. Caragiale’ anunţă demararea proiectului DigitalEyes UNATC, prin accesarea fondurilor din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă -‘PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată’, iniţiat de Ministerul Educaţiei.
Obiectivul general al proiectului DigitalEyes UNATC este dezvoltarea şi inovarea procesului didactic şi a cercetării artistice de excelenţă prin digitizarea, digitalizarea şi transformarea digitală a infrastructurii UNATC, înfiinţarea de institute de cercetare şi prin oferirea unui set de programe de formare destinate studenţilor şi cadrelor didactice, informează UNATC, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Prin acest program UNATC îşi propune:
* crearea infrastructurii digitale de sceno-tehnică, în spaţiile dedicate lucrărilor practice şi de măiestrie, din cadrul Facultăţii de Teatru, vizând 9 programe de studiu care fac parte din 4 departamente, pentru un număr de 500 de studenţi şi 50 de cadre didactice.
* crearea infrastructurii digitale, în laboratoarele dedicate lucrărilor practice şi de măiestrie, din cadrul Facultăţii de Film, pentru un număr de 200 de studenţi şi 30 de cadre didactice din cadrul a 10 programe de studiu, care fac parte din 3 departamente.
* dezvoltarea şi inovarea activităţilor de predare şi a cercetării artistice de excelenţă prin înfiinţarea a două institute de cercetare (Institutul de Digitizare şi Digitalizare a Patrimoniului Artistic, Institutul de Cercetare a Senzorialităţii) şi prin îmbunătăţirea şi actualizarea infrastructurii digitale din cadrul celor şase laboratoare ale Centrului Internaţional de Cercetare şi Educaţie în Tehnologii Inovativ Creative – CINETic.
* accesibilizarea şi optimizarea tuturor proceselor educaţionale (didactice, de cercetare şi de producţie artistică) prin crearea şi implementarea unei platforme de Management a Relaţiei cu Studentul, pentru un număr de 934 studenţi din cadrul UNATC (conform anului universitar 2021-2022).
* îmbunătăţirea strategiei de comunicare, promovare şi valorificare a proceselor şi rezultatelor planurilor didactice şi a proiectelor de cercetare artistică prin optimizarea schimbului de informaţii, a coparticipării între diferitele structuri interne, precum şi conectarea comunităţii academice UNATC cu mediul social, politic şi economic.(UNATC App, UNATC site, Biblioteca digitală, UNATC Press, PLATFORMA DE STREAMING).
Proiectul DigitalEyes UNATC (Cod PNNR 1727005879), având contractul de finanţare cu numărul 14026 / 16.09.2022, aparţine Componentei C15 a Ministerului Educaţiei şi reprezintă Măsura de Investiţii numărul 16 – Digitalizarea universităţilor şi pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, din cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – ‘PNRR: Fonduri pentru România modernă şi reformată’.