Acasă652Salvaţi Copiii: Spitalul 'Grigore Alexandrescu', dotat cu cel mai performant sistem de...

Salvaţi Copiii: Spitalul ‘Grigore Alexandrescu’, dotat cu cel mai performant sistem de navigaţie chirurgicală

Salvaţi Copiii anunţă că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ a fost dotat cu cel mai performant sistem de navigaţie chirurgicală din domeniu, Nav3i, în valoare de 1.332.800 lei.

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de organizaţie, sistemul de navigaţie chirurgicală este ‘vital’ pentru tratarea scoliozelor grave pediatrice.

Organizaţia menţionează că o scolioză gravă se tratează doar chirurgical, iar la ‘Grigore Alexandrescu’ ajung în medie 50 de cazuri anual care necesită intervenţie de specialitate. Pe lângă multiple opţiuni de configurare şi o gamă largă de aplicaţii chirurgicale, platforma dispune de capacitatea de importare a imaginilor.

‘Alături de Computerul Tomograf intraoperator, sistemul de Neuronavigaţie Spinală completează gama de echipamente utilizate în tehnicile operatorii minim invazive, Secţia Clinică de Ortopedie Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’ fiind unică din punct de vedere al performanţei în tratarea afecţiunilor coloanei vertebrale pentru pacienţi pediatrici’, se precizează în comunicat.

Secţia Clinică de Ortopedie Pediatrică a Spitalului ‘Grigore Alexandrescu’ este cea mai veche clinică de ortopedie pediatrică din Europa de sud-est. Echipa formată din şase medici primari, cinci medici specialişti, 20 de medici rezidenţi operează peste 350 de pacienţi lunar. Serviciul de consultaţii asigură 200 – 250 de consultaţii pe zi. Secţia cuprinde un bloc operator cu trei săli de operaţii având mese ortopedice, turn de artroscopie, amplificatoare de imagine. Organizaţia Salvaţi Copiii a susţinut anterior secţia cu echipamente performante – un turn de artroscopie 4K şi o instalaţie de radiologie mobilă C-arm, a mai transmis organizaţia.

‘Aparatul este important în tratamentul copiilor cu scolioză şi permite accesarea pediculilor vertebrali, elementele prin care se introduc şuruburile, în cazurile cele mai severe, atunci când aparatele existente nu mai permit să vizualizezi calea pe unde să introduci aceste şuruburi. Această navigaţie asta face, te îndrumă pas cu pas pe calea cea mai scurtă şi sigură de la intrarea în vertebre până la corpul vertebral, astfel încât să scadă la minimum riscurile. Nu se poate vorbi niciodată de riscuri ‘zero’, dar este o permanentă luptă a specialiştilor astfel încât aceste riscuri să fie cât mai mici cu putinţă. Azi, cu ajutorul Organizaţiei Salvaţi Copiii, avem un dispozitiv care este gold standardul în reducerea riscurilor’, a explicat prof. univ. dr. Alexandru Ulici, managerul spitalului.

Salvaţi Copiii România a donat spitalului şi două ambulanţe. Totodată, a fost reparat sistemul de energie permanent, indispensabil în sălile de operaţii şi de ATI şi au fost donate echipamentele speciale care furnizează gaze medicale pentru alimentarea permanentă a mai multor secţii din spital şi echipamente performante pentru îngrijirea copiilor (patru incubatoare, trei ventilatoare, două electrocardiografe, monitoare de funcţii vitale, două electrocautere).

Din anul 2010 şi până în prezent, Organizaţia Salvaţi Copiii a dotat 111 unităţi medicale (secţii de neonatologie, terapie intensivă neonatală, secţii de pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie) din toate judeţele ţării, cu peste 1.400 de echipamente vitale, investind 9.500.000 de euro şi susţinând astfel tratamentul şi sănătatea a peste 200.000 de copii.

ONG-ul lansează un apel către companiile din România de a direcţiona 20% din impozitul pe profit în vederea dotării cu echipamente performante a maternităţilor – secţii de Neonatologie, Terapie Intensivă Neonatală, Obstetrică-Ginecologie – şi a spitalelor şi secţiilor de pediatrie.

‘Medicina evoluează şi aparatura medicală de ultimă generaţie devine tot mai crucială pentru spitalele de pediatrie, pentru a asigura intervenţii chirurgicale cât mai minuţioase şi, în egală măsură, pentru a stimula o recuperare medicală bună, mai ales în cazul copiilor. Salvaţi Copiii România şi-a asumat acest angajament de dotare a secţiilor şi spitalelor de pediatrie din ţară, un proces în care medicii ne sunt parteneri’, a precizat preşedintele executiv Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks