AcasăStiri generaleSibiu: Actorul Robert Powell din 'Iisus din Nazareth' şi Camerata Regală la...

Sibiu: Actorul Robert Powell din ‘Iisus din Nazareth’ şi Camerata Regală la Festivalul Enescu

Actorul Robert Powell din ‘Iisus din Nazareth’ şi Camerata Regală se numără printre artiştii care pot fi văzuţi la Festivalul Enescu de la Sibiu, care va începe vineri, la Sala Thalia, au anunţat organizatorii printr-un comunicat de presă remis AGERPRES.

O premieră a acestei ediţii a festivalului este prezenţa la Sibiu a lui Robert Powell, una dintre figurile legendare ale cinematografiei, care a interpretat roluri cheie: Iisus în celebrul film ‘Iisus din Nazareth’ şi marele compozitor Gustav Mahler în filmul său biografic.

Actorul Robert Powell face parte din distribuţia spectacolului ‘Viaţa pasională a lui Claude Debussy’, alături de actriţa Rohan McCullough, cunoscută pentru numeroasele filme, seriale şi piese de teatru în care a jucat, dar şi de muzicienii Clive Conway la flaut şi Christine Croshaw la pian.

‘Spectacolul de lectură şi muzică se joacă vineri, 3 septembrie, ora 19,00, la Sala Thalia, fiind parte dintr-un dialog între arte, pe care Festivalul Enescu îşi propune să îl aducă în atenţia publicului, an de an. Robert Powell evocă, prin cuvintele compozitorului, personajul uneia dintre cele mai fascinante celebrităţi din istoria muzicii, Claude Debussy. Carismatic, neconvenţional, cu un farmec inconfundabil, marele compozitor era un adevărat boem, atât în mediul intim al casei sale, cât şi în cluburile de noapte din Montmartre sau în saloanele aristocratice ale societăţii pariziene. Rohan McCullough se alătură lui Robert pentru a personifica femeile nefericite care au fost vrăjite de acest om bizar şi complex. Împuşcături, tentative de suicid, adulter, scandal public – toate vor fi prezentate în cadrul spectacolului, în contextul vieţii pasionale ale lui Debussy. De-a lungul întregii sale drame se va derula muzica marelui compozitor francez, care a şocat încă de la apariţie prin senzualitatea şi limbajul armonic îndrăzneţ’, se precizează în comunicatul de presă.

Camerata Regală este o prezenţă tot mai des întâlnită pe scenele româneşti şi internaţionale. La Sibiu, ansamblul va susţine un concert extraordinar pe scena Sălii Thalia – duminică, de la ora 19,00.

‘Camerata Regală a dobândit Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principele Radu al României şi a fost decorată de către Casa Regală a României cu Medalia Regele Mihai I pentru loialitate. A fost invitată să cânte în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu la ediţiile din 2011 şi 2013, ultima apariţie fiind alături de Pittsburg Symphony Orchestra, în cadrul unui proiect de anvergură intitulat Side by Side. Momentul Cameratei Regale de la Sibiu va fi dirijat de Constantin Grigore şi acompaniat la vioară de Simina Croitoru şi Shlomo Mintz’, se arată în comunicat.

Simina Croitoru a câştigat numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale şi a concertat în numeroase spectacole alături de toate orchestrele filarmonice din ţară şi a colaborat ca solistă cu multe orchestre simfonice din străinătate (Austria, Germania, Finlanda, Mexic, China). Spectacolele ei artistice cuceresc publicul prin bogăţia expresivă, prin strălucirea, siguranţa de sine şi pasiunea lor. În paralel cu munca ei solo, din 2016 are şi activitate didactică. A colaborat cu nume importante din muzică, precum Valentin Gheorghiu, Mihai Ungureanu, Horia Mihail, Cvartetul Transilvaniei, Gabriel Croitoru, Liviu Prunaru şi Marin Cazacu.

Shlomo Mintz este considerat de colegi, public şi critici ca fiind unul dintre cei mai importanţi violonişti ai timpului nostru, apreciat pentru muzica sa impecabilă, versatilitatea stilistică şi tehnica superioară. Este de mult timp aclamat ca un artist invitat respectat, alături de marile orchestre şi dirijori de pe scena internaţională şi continuă să încânte publicul cu felul în care cântă.

Ultimele bilete şi abonamente se pot achiziţiona atât online de pe platforma IaBilet.ro, cât şi din reţeaua de magazine fizice Flanco. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks