Managerul celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, medicul Daniel Chelcea, a anunţat că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se află ‘pe linia de plutire’ din punct de vedere financiar, veniturile fiind afectate de şantierele din spital, care ocupă 30% din spaţii, potrivit estimării oficiale.
‘Faţă de anul trecut în care am fost plătiţi la contract, adică câţi bani bagi, atâţia scoţi, repet, anul acesta nu mai e aşa. Anul acesta suntem plătiţi la cât lucrăm. Aici este diferenţa şi nu ar fi o diferenţă semnificativă, dacă am avea toate spaţiile funcţionale. (…) În secţia de Oftalmologie se află Oftalmologia şi ORL-ul, În secţia de ORL, se află Oncologia. În secţia de Neurologie se află Neurologia şi Hematologia. Ce să vă mai zic? Secţia de Ortopedie este relocată în parterul Medicalei’, a declarat Daniel Chelcea, marţi, într-o conferinţă de presă.
Acesta a explicat că numărul mai mic de paturi din cauza modernizărilor înseamnă mai puţini bani încasaţi în 2023 de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Întrebat de jurnalişti cât la sută din spaţiile spitalului sunt funcţionale, Chelcea a răspuns: ‘ Nu pot să fiu extrem de precis, eu aş zice undeva un 70%. (…) Eu îmi doresc şi sper să se întâmple asta, că până la sfârşitul anului toate şantierele se închid.’
Chelcea asigură populaţia că spitalul pe care îl conduce asigură actul medical fără nicio problemă, indiferent de afecţiune, nefiind afectată activitatea medicilor de veniturile mai mici faţă de 2022.
‘În momentul de faţă suntem pe linia de plutire. Anul trecut am avut un excedent financiar. În momentul de faţă suntem la egalitate între venituri şi cheltuieli’, a spus Daniel Chelcea. AGERPRES-FOTO PE FLUX/(A-autor: Isabela Paulescu, editor: Karina Olteanu)