Acasă652Spitalul 'Victor Babeş' Timişoara: Dorim să ne asigurăm că toţi oamenii au...

Spitalul ‘Victor Babeş’ Timişoara: Dorim să ne asigurăm că toţi oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Timişoara a transmis miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, un mesaj în care afirmă că doreşte să se asigure că toţi oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când şi unde au nevoie de ele.

Şeful Biroului management al calităţii serviciilor medicale al Spitalului ‘Victor Babeş’ Timişoara, dr. Crina Raleţchi, afirmă că, în timpul pandemiei, s-a putut vedea că unii oameni au un acces mai bun la serviciile de sănătate decât alţii, datorită condiţiilor în care se nasc, cresc, trăiesc, muncesc şi îmbătrânesc.

‘Peste tot în lume există o inegalitate, în proporţie mai mare sau mai mică, între persoane care au acces redus sau deloc la medii sigure, apă şi aer curat, securitate alimentară şi servicii de sănătate. COVID-19 a lovit cu greu toate ţările, dar impactul său a fost cel mai dur asupra acelor comunităţi care erau deja vulnerabile, care sunt cele mai expuse la boală, cu acces redus la servicii de îngrijire a sănătăţii de calitate. Dorinţa noastră este ca, în materie de sănătate, să ne asiguram că toţi oamenii au parte de servicii de sănătate de calitate atunci când şi unde au nevoie de ele. De aceea, în cadrul Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ‘Victor Babeş’ Timişoara, pacientul şi siguranţa lui sunt puse pe primul loc, oferind tuturor servicii medicale de calitate, cu respectarea celor mai înalte standarde medicale’, arată Crina Raleţchi, într-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit acesteia, 2021 este cel de-al doilea an de luptă împotriva unui virus ‘care ne-a schimbat complet viaţa şi obiceiurile, timp în care am învăţat că doar împreună putem învinge, merge mai departe şi reclădi ceea ce pandemia ne-a distrus’.

Pe 7 aprilie 1948, Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara acea zi ca fiind aniversarea Sănătăţii în întreaga lume. Tot pe 7 aprilie, odată cu prima întrunire la nivel mondial a OMS, intra în vigoare Convenţia Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. În cei peste 70 de ani de existenţă, Ziua Mondială a Sănătăţii a încercat să atragă atenţia asupra unor probleme importante ale sănătăţii globale.

Tema generală a sărbătorii din acest an se desfăşoară sub sloganul ‘E timpul să construim o lume mai bună, mai sănătoasă’. Flagelul care s-a abătut asupra întregii lumi, începând cu 2020, a dus la îmbolnăvirea a peste 130 de milioane de oameni şi la decesul a peste 2,8 milioane de persoane infectate cu SARS-CoV 2.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks