Timiş: Direcţia de Sănătate Publică a primit două noi tranşe de vaccin antigripal tetravalent

0
224

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a anunţat, vineri, că a recepţionat două noi tranşe de vaccin antigripal de tip tetravalent, în cantitate de 16.334 doze, care le vor fi distribuite medicilor de familie pentru a le administra populaţiei.

În acest an, şase persoane din judeţul Timiş au făcut gripă sezonieră.

Prima tranşă de vaccin antigripal tetravalent a fost de 2.079 de doze, iar cea de-a doua tranşă, de 14.255 de doze.

‘Vaccinurile urmează să fie distribuite, în zilele următoare, către medicii de familie, în vederea vaccinării cu prioritate a persoanelor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, bătrâni şi gravide, precum şi celorlalte categorii de persoane. Până la această dată Direcţia de Sănătate Publică Timiş a mai distribuit 24.956 doze de vaccin antigripal de tip tetravalent’, a anunţat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Potrivit acesteia, vaccinurile împotriva COVID-19 pot fi administrate simultan sau la orice interval de timp cu alt produs din Programul Naţional de Vaccinare (PNV) destinat copiilor şi grupelor populaţionale aflate la risc (vaccinarea antigripală, vaccinarea anti-HPV), profilaxia tetanosului sau alte produse vaccinale care deţin autorizaţie de punere pe piaţă în România.

Sursa: AGERPRESS