Spitalul CFR Timişoara va beneficia de un computer tomograf, aparatură medicală şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, în valoare de 4,5 milioane de euro, după ce instituţia a accesat în premieră fonduri europene, iar cererea de finanţare pentru proiectul ‘Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19’ a fost aprobată.
‘Ne-am dorit aceste investiţii pentru a răspunde cât mai bine nevoilor comunităţii, iar concretizarea acestor demersuri ne încurajează să demarăm şi alte proiecte de modernizare a Spitalului Clinic CF Timişoara’, a spus, vineri, managerul Spitalului, dr. Stela Iurciuc.
Medicul a anunţat că unitatea va fi dotată cu un computer tomograf şi aparatură pentru investigaţii radiologice, inclusiv aparat digital mobil de radiodiagnostic. De asemenea, Laboratorul de analize medicale va primi analizoare de ultima generaţie şi aparatura necesară compartimentului de biologie moleculară. Totodată, vor fi achiziţionate echipamente medicale performante pentru blocul operator şi pentru diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor din sfera gastroenterologică, oftalmologică şi dermatologică.
Dr. Stela Iurciuc anunţa recent că în unitatea medicală se vor realiza, începând din aprilie, analize de identificare a tulpinilor SARS-CoV-2, prin RT-PCR, în cadrul compartimentului de Biologie Moleculară.
Spitalul CFR din Timişoara a fost inclus în lista spitalelor suport COVID încă de la începutul pandemiei. Din ianuarie 2021, secţia COVID cu 60 de paturi a fost mutată în pavilionul din zona Gării de Nord şi funcţionează la capacitate maximă, tratând pacienţi cu forme moderate şi severe de boală.
Sediul central al spitalului, aflat în Piaţa Maria, este în totalitate zonă non-COVID, fiind deschis pentru pacienţi atât pentru internare continuă, cât şi pentru consultaţii în ambulatoriu.