Acasă93Tulcea: Încep consultările publice pentru Programul Operaţional Comun România-Ucraina

Tulcea: Încep consultările publice pentru Programul Operaţional Comun România-Ucraina

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră (BRCT) Suceava începe săptămâna aceasta consultările online cu publicul privind activităţile eligibile în programul Operaţional Comun România-Ucraina, în perspectiva perioadei de programare 2021-2027.

Directorul executiv al BRCT, Cezar Grozavu, a declarat, pentru AGERPRES, că rolul dezbaterilor este de a prioritiza activităţile eligibile în cadrul priorităţilor stabilite de Uniunea Europeană.

‘Săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare, demarează primele consultări cu stakeholderi, diferiţi actori, administraţia publică, societatea civilă, administraţie judeţeană şi naţională care încearcă să prioritizeze viitoarele activităţi eligibile în cadrul proiectului România-Ucraina 2021-2027, în cadrul a trei priorităţi mari, Mediu, Componenta socială şi Siguranţa şi securitatea la graniţe’, a precizat directorul executiv Grozavu.

El a mai spus că, în perioada 2021-2027, programul România-Ucraina va avea peste 50 de milioane de euro şi că, în actuala perioadă de programare, circa 20 de agenţi economici din judeţul Tulcea au atras proiecte în valoare totală de aproape 6 milioane de euro.

‘Indiferent de tipul beneficiarilor, proiectele au mers mai departe şi au depăşit cu succes problemele apărute independent de voinţa lor şi menţionez aici problema Covid-19 care afectează pe toată lumea, situaţiile distincte care se referă la reorganizarea administrativ-teritorială care a avut loc în Ucraina şi care a afectat componenţa grupurilor de lucru din cadrul proiectelor şi problemele de mobilitate dintre cele două regiuni. Din acest punct de vedere, vreau să menţionez prezenţa comunităţii Isaccea, prin care reuşim să asigurăm o conectivitate directă între Ucraina şi România’, a menţionat directorul executiv al BRCT Suceava.

Cezar Grozavu a fost prezent joi, la Tulcea, pentru a marca Ziua Cooperării Europene şi 10 ani de cooperare în cadrul programului european Interreg, la eveniment participând şi agenţi economici care au realizat proiecte cu sprijin financiar european.

În actualul exerciţiu financiar, programul România-Ucraina a avut un buget de 53 de milioane de euro, iar în perioada de programare precedentă a avut un buget de 66 de milioane de euro. AGERPRES / (A, AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks