AcasăStiri generaleVâlcea: Un administrator de firmă care a încercat să mituiască doi poliţişti,...

Vâlcea: Un administrator de firmă care a încercat să mituiască doi poliţişti, reţinut; poliţiştii au refuzat mita

Un administrator de firmă care a încercat să mituiască doi poliţişti pentru ca aceştia să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu corespunzător a fost reţinut pentru dare de mită după ce a fost prins în flagrant, a informat, miercuri, Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea.

Prinderea în flagrant a fost realizată, marţi, de poliţişti de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, în urma unui denunţ formulat de un agent de poliţie de la Fârtăţeşti.

Agentul de poliţie a constatat în dimineaţa zilei de 12 noiembrie că angajatul unei societăţi comerciale vindea în comuna Fârtăţeşti produse de panificaţie fără documente legale, iar în aceeaşi zi, administratorul firmei respective a încercat să-i ofere poliţistului 2.000 de lei pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite către Serviciul de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vâlcea.

Administratorul de firmă în cauză a încercat apoi, pe 15 noiembrie, să-l mituiască pe şeful Secţiei de Poliţie Rurală Măciuca, tot cu scopul de a nu transmite către SICE documentele de constatare întocmite de poliţistul de la Fârtăţeşti.

‘Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, judeţul Vâlcea, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către SICE din cadrul IPJ Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale. Urmare a denunţului formulat de agentul de poliţie, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul DGA – SJA Vâlcea au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie şi refuzată de acesta din urmă’, a precizat SJA Vâlcea.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru dare de mită, iar administratorul de firmă care le-a oferit bani poliţiştilor a fost reţinut şi va fi prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks