Acasă93Vrancea: Aproape 100 de victime ale violenţei domestice au beneficiat de suport...

Vrancea: Aproape 100 de victime ale violenţei domestice au beneficiat de suport în cadrul proiectului ‘Venus’ al DGASPC

Aproape 100 de victime ale violenţei domestice au beneficiat în ultimul an de servicii de consiliere, suport sau găzduire în cadrul proiectului ‘Venus’ derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, a informat instituţia.

‘Până în prezent, după aproape doi ani de implementare şi un an de funcţionare a serviciilor, 11 persoane victime ale violenţei domestice au beneficiat de serviciile Locuinţei protejate, 46 de persoane victime ale violenţei domestice au beneficiat de serviciile Grupului suport şi 36 persoane au beneficiat de serviciile Cabinetului de consiliere vocaţională. Rezultate obţinute până în acest moment, precum şi atingerea indicatorilor din proiect, situează DGASPC Vrancea pe locul trei în clasamentul realizat la nivel naţional în ceea ce priveşte furnizarea serviciilor către victimele violenţei în familie’, a precizat, într-un comunicat de presă, instituţia.

Potrivit sursei citate, în cadrul proiectului ‘Venus’, în Vrancea a fost creată o locuinţă protejată, precum şi servicii integrate de suport şi un cabinet de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei domestice, serviciile devenind operaţionale la începutul lunii martie 2020.

Scopul locuinţei protejate este asigurarea nevoilor sociale, creşterea calităţii vieţii şi promovarea incluziunii sociale, prin asigurarea unei asistenţe de specialitate pentru victimele violenţei în familie. Acestea pot beneficia de găzduire pe o perioadă de 12 luni, în funcţie de complexitatea cazului, consiliere psihologică, consiliere juridică, asistenţă socială, consiliere vocaţională, orientare şi formare profesională, ocuparea forţei de muncă şi reintegrare socială, asistenţă medicală.

Persoanele victime ale violenţei domestice pentru care nu este necesară cazarea într-o locuinţă protejată pot beneficia de servicii specializate în cadrul Grupului de suport şi Cabinetului de consiliere vocaţională, în vederea depăşirii situaţiei de risc şi vulnerabilitate.

Pentru a putea beneficia de aceste servicii, victimele violenţei domestice trebuie să solicite sprijin la DGASPC Vrancea sau în cadrul primăriilor de pe raza localităţii de domiciliu, iar ulterior vor fi îndrumate şi susţinute pentru admiterea în cadrul serviciilor sociale.

DGASPC Vrancea derulează, în calitate de partener, proiectul ‘VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă’, privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Proiectul este iniţiat de Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi şi este cofinanţat din FSE, Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks