AcasăStiri generaleVrancea: Produsele lactate din programul 'Lapte şi corn', reintroduse în şcoli şi...

Vrancea: Produsele lactate din programul ‘Lapte şi corn’, reintroduse în şcoli şi grădiniţe în mai multe localităţi

Laptele şi produsele lactate din programul ‘Lapte şi corn’ au fost reintroduse, la începutul săptămânii, în şcolile şi grădiniţele din 37 de unităţi administrativ – teritoriale din judeţul Vrancea, după ce Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a desemnat câştigătorii licitaţiilor aferente, a informat, miercuri, administraţia judeţeană.

‘Elevii din unităţile de învăţâmânt din judeţ beneficiază din nou de lapte şi produse lactate. Distribuirea produselor a început de luni, 13 martie, în şcolile şi grădiniţele cu program normal din localităţile aferente celor trei loturi scoase la licitaţie unde a fost desemnat un câştigător. (…) Contractul de furnizare a produselor lactate în aceste localităţi se finalizează la sfârşitul anului şcolar, respectiv în data de 15 iunie 2023. Am reuşit să intrăm în normal în majoritatea localităţilor. Pentru restul localităţilor, întrucât nu s-a prezentat niciun operator economic la licitaţie, va fi reluată procedura de achiziţie publică’, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Potrivit administraţiei judeţene, a fost reluată distribuţia produselor la Ţifeşti, Panciu, Moviliţa, Fitioneşti, Străoane, Vizantea-Livezi, Răcoasa, Câmpuri, Soveja, Garoafa, Mărăşeşti, Pufeşti, Păuneşti, Rugineşti, Adjud, Ploscuţeni, Homocea, Corbiţa, Tănăsoaia, Bogheşti, Focşani, Vânători, Suraia, Bilieşti, Vulturu, Năneşti, Măicăneşti, Gologanu, Răstoaca, Milcovul, Slobozia Ciorăşti, Gugeşti, Popeşti, Urecheşti, Coteşti, Goleşti, Câmpineanca.

La începutul anului şcolar 2022 – 2023, CJ Vrancea a anunţat că, începând cu data de 5 octombrie 2022, laptele şi produse lactate nu vor mai fi furnizate în şcolile din Vrancea, după ce operatorului economic desemnat a reziliat contractul. Cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse a fost contextul economic general afectat, respectiv lipsa materiei prime şi volumele limitate de lapte, în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale şi a secetei, care a dus la obţinerea de furaje mai scumpe şi mai puţine, precum şi creşterea generalizată a costurilor de producţie.

Ca urmare a acestei situaţii, CJ Vrancea a demarat o nouă procedură de licitaţie, cu contracte lotizate, distribuite zonal, pentru a încuraja inclusiv producătorii locali să depună oferte.

În tot acest timp, în unităţile de învăţâmânt din judeţ, elevii au beneficiat, în cadrul programului ‘Lapte şi corn’, de produse de panificaţie şi mere. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks