Bistriţa-Năsăud: Zece locuitori din Pinticu, descoperiţi că erau racordaţi ilegal la reţeaua de energie electrică

0
237

Zece persoane din satul bistriţean Pinticu, comuna Teaca, vor fi cercetate penal după ce, în timpul unui flagrant, s-a descoperit că acestea erau racordate ilegal la reţeaua de energie electrică, potrivit buletinului de presă remis vineri de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

‘La data de 28 iulie a.c., pe raza localităţii Pinticu, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor de furt şi racordare fără drept la reţeaua electrică. Au acţionat în sprijin luptători de la Acţiuni Speciale, jandarmi şi reprezentanţi ai reţelei de energie electrică. Astfel, au fost depistate, în flagrant delict, 10 persoane din Pinticu, comuna Teaca, care s-ar fi racordat la reţeaua de energie electrică şi care, începând cu luna iunie a.c., ar fi sustras energie electrică necontorizată la mai multe imobile, unde acestea locuiesc. În cauză a fost întocmit un dosar penal în care poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa continuă cercetările privind infracţiunile de furt şi racordarea fără drept la reţeaua electrică’, se menţionează în comunicat.

În cadrul acţiunii au fost legitimate, în total, 27 de persoane şi au fost verificate şapte autovehicule.

Totodată, au mai fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea Legii 61/1991, în cuantum de 200 de lei. AGERPRES / (AS – autor: Tina Dumitrescu, editor: Marius Frăţilă)

Sursa: AGERPRESS