Camera Deputaţilor/ Simona Bucura-Oprescu: Ceea ce este important să ştie românii e că nicio pensie nu va scădea

0
23

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat luni că proiectul legii pensiilor este unul sustenabil, iar după ce acesta va fi aplicat nu va scădea nicio pensie.

‘Pensiile vor parcurge, anul viitor, două etape de majorare. Prima etapă este cea în care vor fi majorate toate pensiile cu 13,8%. Cea de a doua etapă, de la 1 septembrie, este cea cu privire la recalcularea pensiilor. (…) Pensiile românilor vor creşte după recalculare în funcţie de stagiul de contributivitate, de punctele de stabilitate şi de punctele asimilate pe care fiecare le are. Fiecare român este unic. Este evident că fiecare va avea un punctaj propriu. Ceea ce este important să ştie românii este că nicio pensie nu va scădea’, a spus Bucura-Oprescu, la Palatul Parlamentului, după adoptarea de către plenul Camerei Deputaţilor a proiectului legii pensiilor.

Ea a menţionat că impactul suplimentar pe anul viitor pe noua lege a pensiilor este 0,6%, iar acest impact este unul sustenabil.

‘Bugetul de stat pentru 2024 urmează să fie făcut. Noi acum am votat o lege bună pentru români. Obligaţia mea ca ministru al Muncii este să mă bat pentru drepturile românilor. Ministerul Muncii a venit cu o fişă, inclusiv în ceea ce priveşte impactul pe care legea îl are. Legea este sustenabilă’, a subliniat Simona Bucura-Oprescu.

Sursa: AGERPRESS